TEKSTI ORIGJINAL

Beni i vogël nisë, bërtet.
Donë ta blejë, një biçikletë.
Se sot paksa, është mërzit.
Kur nga shkolla, kthenin fëmijët.

Kur pa njërën plotë me lara,
qe mundohej te del e para.
Ec o Benë, tu dhentë e mbara!
Se askush nuk po benë gara.

Kur pa babin qe po vjen.
I ofrohet e rrëmben.
Me dy duar e zuri fort,
e dy fjalë ne vesh ja thotë!

E di babi sa te dua,
He, se q 'kam, për me tregua.
E mbaji ne vete qe sa vjet.
Te ma blesh një biçiklete.

E kur babi e dëgjoi.
I dha fjalë, dhe i premtoi.
Se shumë shpejt do ta gëzoj.
Gushë, e ballë ia ledhatoi!
Iku Beni porsi era,
për tua thëne shokëve, ke dera!

📋 TEKSTI I KARTOLINËS

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:

Proverb.PRO v5.0 © 2021