TEKSTI ORIGJINAL

Era si valët e detit dashuron
Mistikën e shetitores pranë
Buzëqeshjet brohoritjet pasqyrojnë
Zhurmën plagën e qetësisë tonë.

Dashnorët syri përcjell me kërshëri
Veshur bukur shumë-ngjyrësh
Ofshamat derdhen eh- kjo rini
Si llamba dritëzojnë rreth nesh.

Më poshtë tek ura Nalet e dëshirës
Dryrët janë lidh betimi shtrohet
Janë barkë-mëdhenjtë rrudhosurit e moshës
Rinia e humbur tentojnë të rikthehet.

Ngopur në qabaptoren e afërt
Djersitur erë e rëndë alkoholi
Folurit spërkasin me pështymë të fëlliqët
Në largësi ndihet kundërmimi.

Ngritet nga karriga veshur në ‘kokole’ me zip të hapur
Freskuese era sjell djersë aromë e rëndë
Qeshurit komik ngacmon i dehur
Ulur kokën Zonja ec hijerëndë.

tyran prizren spahiu
vargje poetike VII
shadervani

📋 TEKSTI I KARTOLINËS

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:

Proverb.PRO v5.0 © 2021