TEKSTI ORIGJINAL

S'thashë dot asnjë fjalë
Koha nuk u ndal
Heshtja u bë natë.

Mes botës së re
Që ndërtuam dje
Heshtja u be mal.

U larguam...veç hijet mbetën pas
Si fëmijë...në botën e pamasë
Që zi s'mban...!

Mes borës që fle
Guri ëndrrave
Sy nuk ka por qan.

Nuk e di përse
Mendja rri atje
Prehje s'gjen larg saj.

Qielli u skuq...dhe toka poshtë u drodh
Heshtja foli...po çmendja nuk e fali dot.

Agoi për pak por...për të do t'kish veç natë.

U larguam...veç hijet mbetën pas
Si fëmijë...në botën e pamasë
Rruga humbi...u tret në bardhësi
S'mbet gjë tjetër...veç zjarrit që më pas u bë hi.

📋 TEKSTI I KARTOLINËS

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:

Proverb.PRO v5.0 © 2021